Maak kennis met de wijzigingen in de Racing Rules of Sailing 2021-2024 

Om de 4 jaar buigt de Reglementen Commissie van World Sailing zich over de wedstrijdregels om deze aan te passen daar waar dat nodig is.
Het bestaat uit het aanscherpen van bestaande regels, het verwijderen van ‘loopholes’, herplaatsen van regels, en enkele nieuwe regels.
Het gros van de regels blijft ongewijzigd maar er zitten altijd wel een paar belangrijke noviteiten in. Denken we maar aan alle foilende klassen. 

Het is ondertussen een traditie dat Joep Straus, Internationaal Jury, de regels en aanpassingen doorspit en deze presenteert in een boeiende webinar!
Door de huidige situatie gaat deze presentatie online door. Het is interessant voor organisatoren van wedstrijden, race officials en juryleden maar ook voor actieve wedstrijdzeilers en trainers van alle niveaus. 
Je hoeft geen kennis te hebben in de materie maar een basis helpt wel. 

Deze presentatie is gepland op zaterdag 23 januari om 9.30  uur en omvat twee lessessies van ongeveer 45 minuten onderbroken door een korte pauze. 
Om een zicht te krijgen op het publiek vragen we je bijgaand webform te willen invullen. Na je inschrijving ontvang je de link voor deelname en een overzicht met de praktische afspraken. 

Binnenkort is er een gedrukte vertaling van de RvW - Regels van het wedstrijdzeilen te koop via de webshop van WWSV.  Hierin staan de reglementen in de Nederlandse en Engelse taal.

Via deze link kan je de Racing Rules of Sailing 2021-2024 gratis in pdf downloaden. (Engelse versie)

Wie wil kiezen voor een diepgaande opleiding kan terecht bij RYA Racing Officials Conference die tal van interessante topics behandeld over een reeks sessies die doorgaan in de week van 11 tot 14 januari 2021 - telkens van 20 tot 22 uur waarbij je de keuze uit een aantal interessante onderwerpen. Deze opleiding is niet gratis (45 pond) maar zeer interessant voor federaties, organisatoren, race officials en beleidsmakers. Op de website van RYA vind je nog meer interessante inhouden. RYA Documents page en RYA Racing Rules page

Ook Wind en Watersport Vlaanderen wil actief inzetten in opleidingen voor wedstrijdorganisatie in de breedste zin van het woord. Zonder officials immers geen wedstrijden!