#GirlsCan - Meisjes en vrouwen in de watersport

Recente cijfers tonen aan dat er binnen de watersportsector slechts 29% vrouwelijke sportsters en coaches zijn en amper 17% een bestuursfunctie opnemen. Hoog tijd om daar verandering in te brengen. Met de #GirlsCan-campagne willen we meer meisjes en vrouwen laten sporten en hen actiever betrekken als trainer en bestuurder binnen sportclubs. Hiervoor organiseren onze clubs verschillende initiatieven, zodat meisjes en vrouwen kunnen kennismaken met de wind en watersport. 

 

                                                           

De #GirlsCan-activiteiten

Duik in een dag vol plezier! Zeilen, surfen of yoga op een SUP-plank? Ontdek het aanbod hieronder. Na een geslaagde #GirlsCan-editie in 2023, organiseren onze clubs ook dit jaar een tal van leuke, toegankelijke en variërende initiatieven zodat vrouwen opnieuw kunnen proeven van watersport.

 


 

Wil je op de hoogte blijven van deze evenementen? Leuke verhalen horen van andere vrouwen? Schrijf je dan in voor de #GirlsCan nieuwsbrief.

 

 

#Girlpower in topsport zeilen

In het topsportteam van WWSV zit veel vrouwelijk zeiltalent. De zeilsters Emma Plasschaert, Isaura Maenhaut en Anouk Geurts vertegenwoordigen ons land dit jaar op de Olympische Spelen. Emma Plasschaert is het jaar 2024 goed begonnen met het behalen van een bronzen medaille op het Wereldkampioenschap zeilen in Argentinië. 

Volg hun pad naar de Olympische Spelen op ons topsportkanaal op Instagram.
 

 

De voordelen van watersport                    
 

 


© Maarten Van De Velde

Waarom dit initiatief?

 

Foto Emma Plasschaert
                                                                                    © Helen Galli

Recente cijfers tonen aan dat er binnen de watersportsector slechts 29% vrouwelijke sportsters en coaches zijn en amper 17% een bestuursfunctie opnemen. Hoog tijd om daar verandering in te brengen! De minister investeert 1 miljoen euro in 11 projecten van sportfederaties die gericht zijn op meisjes en vrouwen. De bedoeling is om deze meer en langer te laten sporten en om ze vaker als trainer of bestuurder te betrekken bij de clubs. “We willen zoveel mogelijk Vlamingen aan het sporten krijgen en we doen extra inspanningen voor meisjes en vrouwen”, zegt Minister van Sport Ben Weyts. “Sport is geen mannenwereldje: het is voor iedereen."

 

 

Partners

 

Dit project wordt ondersteund en mogelijk gemaakt dankzij volgende partners:
 

Logo SportVlaanderen                      Logo ThinkPink