Binnenkort een zeilwedstrijd op de Watersportbaan?

Gepubliceerd op 1 april

Stad Gent en Wind & Watersport Vlaanderen zijn dan toch tot een consensus gekomen over de nieuwe plannen voor de Watersportbaan! 
Zo zal het voortaan mogelijk zijn om naast het roeien ook alle zeildisciplines te beoefenen op de 2,3 kilometer lange baan.

De Watersportbaan is 2,3 kilometer lang en met haar breedte van 76 meter is ze geschikt als 5-baans roeibaan, maar evengoed geschikt voor andere watersporten. De gemiddelde diepte van de Watersportbaan zit nu rond de 1,65 à 1,70 meter en dat is ideaal om het onderste (kiel) van kleine zeilboten comfortabel te laten passeren.

Rondje Watersportbaan in een zeilwagen!

Vergeet 5 km joggen, met de nieuwe plannen zal er ook plaats gemaakt worden om met zeilkarren langs de Watersportbaan te rijden! Een zeilkar beweegt louter en alleen door wind voort, zie het als een zeilboot op het droge. Ecologisch EN sportief dus!
Over de veilige passage wordt nog samengezeten met stad en politie diensten, zo zal de maximumsnelheid beperkt worden tot 90 km per uur. Wind & Watersport Vlaanderen schakelt ook de interne preventieadviseur in.

Mail naar communicatie@wwsv.be voor meer info hierover.