Belgian Sailing reikte op vrijdag 13 mei 2022 de Trofee Fellow of Jacques Rogge uit bij de Brussels Royal Yacht Club (BRYC).
De Fellow is een bijzondere erkenning voor mensen die uitzonderlijke inzet tonen of getoond hebben in de zeilsport. 

Tijdens de ceremonie waren heel wat vertegenwoordigers van de watersportclubs, race officials, pers, beide regionale federaties FFYB en WWSV,  maar ook Waals Minister Valérie Glatigny (MR) vertegenwoordigd. 

Het parcours van Marie-Blanche Rouchet-Wiame is gespreid over verschillende decennia met rollen als zeilster, wedstrijdleider, oprichtster van de watersportclub CV Dave, voorzitster van de Ponant klasse, voorzitter van de Fédération Francophone du Yachting Belge en nu vooral met haar inzet voor zowel de sport op hoog niveau als de insteek via de Volvo Opti Tour voor de allerjongste instappers. 

De Trophée Fellow of Jacques Rogge heeft ondertussen al heel wat mooie namen op de erelijst. 

Het was de voorzitter van Belgian Sailing, Bart Van Hooreweghe die de trofee mocht overhandigen samen met Waals Minister voor Jeugd en Sport, Valérie Glatigny voor een goedgevulde zaal genodigden!

We hopen dat Marie-Blanche ook de volgende jaren nog veel impulsen aan de zeilsport mag geven! 

 
Van links naar rechts : Bart Van Hooreweghe Voorzitter Belgian Sailing, Valérie Glatigny Minister van  Jeugd en Sport in de Waalse-Brusselse regering, Marie-Blanche Rouchet Vice-Voorzitter  van de  Fédération Francophone de Yachting Belge, Mady Fobert Vice-voorzitter Belgian Sailing en Paul Maes Laureaat Lifetime Achievement / Fellow of Jacques Rogge 2015 en lid van de  Brussels Royal Yacht Club


De knappe trofee Fellow of Jacques Rogge is van de hand van kunstenaar Jan Desmarets 


Lees meer over de carrière van Marie-Blanche Rouchet-Wiame (FR)