Tijdens Hemelvaartweekend werd de traditionele zeilwedstrijd van Oostende naar Ramsgate en terug gevaren.
De opkomst was gelijk verdeeld tussen zeiljachten die deelnemen in IRC en CR. De condities voor de tocht richting de UK waren heel licht maar toch werd het een fijne wedstrijd met tal van zeilwissels en tactische keuzes.
Na iets minder dan 9 uur behaalde Monaqua (BEL1082) de line honours terwijl de finish meer dan twee uur later gesloten werd door Little Emily (GBR4807R) . 
Eén jacht diende de strijd te staken na problemen met een voorzeil en tenslotte ook de motor. 
Wat volgde was een fijne dag met prima ontvangst bij de Royal Temple Yachtclub en prijsuitreiking.
Op zaterdag 20 mei stond de wedstrijd terug gepland met heel wat pittiger condities. Met een noordoostenwind van 15 tot 20 knopen die later nog zou toenemen tot 25 knopen ging de vloot erg vroeg op de dag van start. 
Het  grootste deel van de baan was bezeild, alleen op de Sandettie bank moest opgekruist worden en konden goede opties tot winst leiden. 
Jammer genoeg raakte één iemand gekwetst aan boord en werd die van boord gehaald door de helicopter. Op bijgaand filmpje zie je dat dit ondanks de moeilijke omstandigheden met erg veel expertise werd uitgevoerd. Meer weten 
De terugweg was heel wat korter en na iets meer dan zeven en een half uur kwamen het gross van de boten samen finishen. 
De winst was voor Njord (IRC 1-2), Andiamo (CR1-2), Unda2 (CR2-4),  Bob (CR5-6) en Zarafa (IRC3) 

Na de zeer gesmaakte drink, aangeboden door ONZK/WWSV, kreeg het seizoen 2022 haar beslag met de prijsuitreiking waarna ook de prijsuitreiking van terugtocht uit Ramsgate werd uitgereikt. 
Partners Indumar, vertegenwoordigd door Thomas Secuiano, en Tribord Decathlon waren eveneens aanwezig tijdens afsluitend visbuffet.
Het lot gaf het mooie Tribord Zeilpak 900 aan Bert De Bie (Ragazza) 

Het volgende evenement uit de ONZK serie is de Lightvessel Race op 1 juli 2023 bij RBSC Zeebrugge - in combinatie met de Shielmartin Race! 

Ondertussen is het ook uitkijken naar de Schelderegatta op 17 juni voor zeiljachten in CR en het Deltaweekend van 23 tot 25 juni in Colijnsplaat. 

Uitslagen op Manage2Sail - foto's via website RNSYC 

Foto's