Op 19 maart  2022 komen de specialisten van IRC/UNCL een opleiding aanbieden voor Belgische en Nederlandse IRC meters.
Geen clinic voor beginners maar elk land heeft een aantal erkende IRC specialisten die deze bijscholing moeten volgen om een kwaliteitsvolle service te kunnen leveren aan de zeiler in IRC. De basis van de meetbrieven is "self-declaring" waarbij de eigenaar, eventueel samen met de zeilenmaker, de nodige data aanlevert. 
Handig is wel dat de boot gemeten en gewogen wordt met een erkende meter die je met nodige "tips and tricks"kan helpen om je meetbrief te optimaliseren. Daarbij is het wegen van je schip vaak een goede keuze, daarbij worden ook een aantal parameters, zoals overhangen gecontroleerd. 
Een aantal wedstrijden vereisen "endorsed IRC certificaten" waarbij zeilen en schip gecontroleerd worden door een erkende meter. 
Om de kwaliteit van het team IRC meters te garanderen komen Ludovic Abovillier, Claude Charbonnier en UNCL voorzitter en topzeiler Gerry Trenteseaux op 19 maart afgezakt naar Nieuwpoort om de werkwijze toe te lichten. Naast een korte sessie in zaal, volgt de weging van een boot en het nemen van de standaardmaten waarna een aantal zeilen zullen gemeten worden. Tom Florizoone stelt daarvoor zijn kraan en weegtoestel ter beschikking, de andere sessies gaan door bij KYCN en Sport Vlaanderen

Indien je graag een IRC gids (ENG)  IRC Guide (FR) wil ontvangen stuur je een mail
Weet dat ook alle documenten op de website van WWSV staan - ook Franstaligen begeleiden we graag bij WWSV! 
Inschrijven voor opleiding meters 19 maart 9.00 - 17.00 uur Nieuwpoort