Meld je aan voor het trainings- en scholingslabel 2023

De registraties voor de WWSV-kwaliteitslabels gaan weer van start. Deelnemende clubs uit 2022 hebben al een uitnodiging ontvangen om een dossier in te dienen. Nieuwe kandidaten kunnen zich hier aanmelden. 

Nieuw dit jaar is dat ook clubs zonder jeugdwerking, maar die wel kwaliteitsvolle scholing of training aanbieden,  een label  kunnen aanvragen. Zij komen niet in aanmerking voor de subsidies uit het jeugdsportfonds, maar kunnen wel het label van erkende trainings- of scholingsclub krijgen. Ze ontvangen het bijhorende plakkaat, didactische materiaal, en zullen uitgenodigd worden voor bijscholingen.  Zo willen we ook deze clubs erkenning geven voor hun goede werking. 
 
Via de optie “Erkende WWSV-club zonder subsidie jeugdsportfonds” kan je club het label aanvragen. Op voorwaarde dat de club beantwoordt aan de belangrijkste kwaliteitscriteria: opgeleide lesgevers, voldoende aantal uren scholings- of trainingsaanbod, enzovoort. Het volledige reglement kan je hier nalezen.
 
Opgelet, zonder jeugdwerking ontvangt de club geen subsidies uit het jeugdsportfonds. De club krijgt wel de erkenning, het bijhorende plakkaat en ander promotiemateriaal, en zal kunnen deelnemen aan bijscholingen of andere organisaties die voor de labelclubs worden ingericht.
 
Hoe aanvragen?
Naar de clubs die in 2022 een label behaalden is op 15 mei 2023 automatisch een link verzonden. Niet ontvangen? Controleer je spam-folder, of mail yanina@wwsv.be
Nieuwe clubs kunnen zich hier aanmelden. 
 
Online toelichting labels
Op 5 juni is er een online toelichting over de vernieuwde kwaliteitslabels. De uitnodiging daarvoor zal verstuurd worden naar iedereen die een aanvraag heeft ingediend. We nemen de sessie ook op, zodat iedereen die zich heeft ingeschreven ze achteraf kan herbekijken.
 
Belangrijke data:
4 juni: deadline aanvraag nieuwe clubs
5 juni: online toelichting kwaliteitslabels 2023
15 juni: verplichte voorwaarden indienen
15 oktober: optionele voorwaarden indienen