G-windsurfen

Wind & Watersport Vlaanderen is van mening dat IEDEREEN op het water moet kunnen, dus willen we graag het golfsurfen bekender maken voor doven en slechthorende, blinde of slechtziende sporters, sporters met het autismespectrumstoornes, sporters met een fysieke beperking, psychisch kwetsbare sporters en sporters met een verstandelijke beperking.
 
WWSV, G-Sport Vlaanderen en Recreas Watersport hebben de handen in elkaar geslagen om samen het G-surfen in Vlaanderen te stimuleren.
G-Sport Vlaanderen is een erkende sportfederatie met een aanbod voor alle sporten en sporters met een beperking; dit op alle niveaus van de sportpiramide, van initiatie tot topsport.
 
Via onderstaande link kan je op zoek naar jouw eerste les. Heb je de perfecte kennismakingsles gevonden, dan rest je nog de gevraagde gegevens in te vullen. Eens al je contactgegevens correct zijn ingevuld en je op "verzenden" hebt gedrukt, ontvang je een bevestigingsmail met verdere informatie.

Een overzicht van G-watersportactiviteiten kan u vinden op de website van onze partner Recreas Watersport

Klik hier voor het overzicht van G-watersportactiviteiten

Materiaal

Windsurfen met een stoeltje

Mensen met een fysieke beperking kunnen gebruik maken van een stoeltje die op de windsurfplank gemonteerd wordt om op een comfortabele, veilige manier het windsurfen onder de knie te krijgen.
Om het aanleren nog te vergemakkelijken kan een opblaasbaar zeiltje gebruikt worden, die zeer licht is en makkelijk hanteerbaar is.


 

Extra brede, stabiele windsurfplanken

We zorgen ook voor brede planken die extra stabiel zijn. Dit vergemakkelijkt het plaatsen van een stoeltje op de surfplank.

 

Giant SUP met windsurfzeil

De extreem grote opblaasbare windsurfplank zorgt ervoor dat er altijd een begeleider met u kan meegaan. Het is onmogelijk om van deze plank in het water te vallen.

 

Tandem windsurfboard

Op deze surfplank kunnen twee zeiltjes bevestigd worden. De begeleider surft samen met u en kan zo makkelijk tips geven. Succes gegarandeerd!

 

Aanpassingen op maat

Elke G-sporter heeft zijn specifieke noden. Er wordt creatief nagedacht hoe wij u de beste windsurfervaring kunnen laten ervaren.
Niet enkel in het materiaal wordt gevarieerd maar ook de methodiek (het aanleren van windsurfen) wordt aangepast aan elk individu.
 

SUP = Stand Up Paddle

Stand up paddle kan gezien worden als een mengeling van golfsurfen en kano. In tegenstelling tot de geknielde houding bij kajak, sta je recht op een grote surfplank en krijg je een langere peddel die je gaat gebruiken om je voort te stuwen..
Suppen of Stand Up Paddle is een vrij nieuwe sport die enorm aan populariteit toeneemt: dit is een heel toegankelijke watersport. 
Opnieuw kan hier een stoeltje op geplaatst worden indien nodig.

 

Bellyak of bodyboating

De bellyak is een ´bootje´ (of soort kayak) ontworpen om mee op je buik (of rug) te varen. Het is gemaakt om één te zijn met het water! Is heel snel en goed wendbaar. Zeker goed te gebruiken voor mensen met een motorische beperking.
Lijkt gewoon windsurfen voor jou in het begin wat te heavy? Probeer dan zeker eerst eens wat watergewenning met een Bellyak.
Bij dit kayakachtige ´vlot´ komen ook 2 speciale peddelhandschoenen, waardoor je waterstuwing groter wordt, en je sneller vooruit zal gaan!

 

Subsidies G-Sportwerking

Ben je op zoek naar financiële ondersteuning voor jouw G-werking? Zowel als startende G-werking en als club die reeds enkele jaren bestaat, kan je aanspraak maken op een subsidie. Ook voor jouw laagdrempelig evenement of bovenlokale werking kan je financiële steun ontvangen. Ontdek hier op welke subsidiekanalen je beroep kan doen met jouw organisatie. 

Klik hier voor extra info
 

Met steun van Sport Vlaanderen

Het laagdrempelige G-sportproject is mede mogelijk gemaakt dankzij steun van Sport Vlaanderen.