Cursussen en brevettenstructuur zeilwagenrijden.
 

Brevetten

Om een BREVET te behalen moet je bewijzen dat je - bij verschillende windsterkten - aan een 12-tal opgelegde vaardigheden voldoet. Hiervoor kun je lessen volgen via je club, een VTS-initiator of je kunt alleen aan de slag met de hulp van de handleidingen . De praktische vaardigheden worden afgetekend in een persoonlijk “paspoort” waar je ook je eigen vorderingen inschrijft (logboek). Na een theoretische proef wordt ook het brevet hierin opgetekend.

Eerst is er het Elementair Brevet gevolgd door het Pilootbrevet. Na het behalen van het “Pilootbrevet A” kun je leren rijden in de grotere zeilwagens en het “Pilootbrevet B of C” behalen. Indien je nadien wedstrijden wilt rijden, kun je een bijkomend examen afleggen over het wedstrijdreglement. Je Pilootbrevet wordt dan Wedstrijdpilootbrevet (type A, B of C).

Cursussen

Een paspoortje kun je gratis bekomen (stuur een email naar info@wwsv.be of naar info@rsyc.be) of klik hier voor een model.
Cursussen voor Elementair Brevet en Piloot kunt u downloaden via deze website (zie hieronder) of tegen betaling verkrijgen op ons secretariaat in Gent of bij uw club.

Koerslicentie

Om deel te nemen aan wedstrijden is een KOERSLICENTIE (A, AB of ABC) nodig. Deze wordt verstrekt volgens het type pilootbrevet dat je hebt behaald en dien je jaarlijks te hernieuwen (junior : €11 - senior €25).

Initiator

Dit lesgeverbrevet wordt toegekend door de Vlaamse Trainersschool.

Aspirant lesgever zeilwagenrijden

Lesgevers met een ruime leservaring kunnen aanspraak maken op dit brevet nadat zij door de betreffende club zijn voorgedragen aan de federatie.

Koersdirecteur brevet D

De federatie kent deze titel toe op voordracht van een club. Als voorwaarden wordt een ruime wedstrijdervaring gevraagd en men dient o.a. een aantal wedstrijden te hebben geleid onder de hoede van een andere koersdirecteur.

Internationaal koersdirecteur E

Deze titel wordt toegekend door de FISLY op voordracht van de nationale koepel (BFLYC).

 

Cursus elementair brevet
Cursus Wedstrijdpiloot deel 1 
Cursus zeilwagenrijden piloot  Cursus aspirant lesgever