Q-Cup

Wind & Watersport Vlaanderen – WWSV - promoot via verschillende projecten in samenwerking met haar clubs het recreatief zeilen bij de jeugd. Zeilen kan je immers het hele jaar door beoefenen (op een democratische manier!) Eén van deze initiatieven is de Q-Cup die bestaat uit een reeks laagdrempelige, recreatieve zeilwedstrijden voor jongeren tussen 8 en 12 jaar. Ook dit jaar kunnen jeugdzeilers tijdens de zomer en in het najaar deelnemen aan de Q-Cup op verschillende clublocaties in Vlaanderen. Kan je jammer genoeg niet deelnemen aan meerdere wedstrijden van de Q-Cup? Geen probleem! Schrijf je in voor een wedstrijd naar keuze. Ideaal voor deelnemers aan sportkampen/zeilcursussen die hun eerste recreatieve zeilwedstrijd in een optimist willen varen. Maak kennis met het wedstrijdzeilen en beleef een plezierige dag op het water! 

In 2022 krijgen de jonge zeilertjes weer heel wat kansen in clubs over heel Vlaanderen.
In het voorjaar staan vijf Q-Cup Plus manches op de agenda - in het najaar staan negen manches Q-Cup op de agenda. Je kan zo vaak meedoen als je wil - één keertje of meer! 

Ontdek de Q-cup sessies hieronder

Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van volgende partners: Decathlon/Tribord, Van Laer Sailing, Hama, Sport Vlaanderen en de Nationale Loterij 

Vragen? Mail naar luc@wwsv.be

Geplande Q-Cup wedstrijden