Q Cup en Q Cup Plus 2021 - meer kansen om kennis te maken met wedstrijdzeilen optimist

Aan de Q cup 2020 namen meer zeilertjes dan ooit deel en dus heeft WWSV beslist daar een reeks voorjaarsevenementen aan toe te voegen.
We noemen het de Q-Cup Plus maar de reglementen blijven bijna helemaal bewaard. Dit wil zeggen zeilertjes vanaf 7 tot 12 jaar die een paar zeilcursussen volgden in de club, deelnamen aan wat clubtrainingen maar nog niet deelnamen aan het nationale wedstrijdcircuit. Het reglement krijgt een opfrissing maar kindvriendelijkheid en fijne wedstrijdjes blijven het doel. In 2020 genoten we een sportieve en gezellige sfeer op het water en dat willen we zo houden.

De voorjaarsmanches konden niet doorgaan maar we redden het voorjaar met 1 Q Cup evenement op 19 juni 2021 bij Watersport Oostende Spuikom 

De link om in te schrijven vind je op IKwatersport 

Om organisatorische redenen zal het evenement doorgaan met speciale richtlijnen maar we zorgen vooral voor een allerfijnste zeildag! 
 
Lees meer in het blogbericht.
Kalender 2021 

 

 

Q-Cup: het recreatieve optimistencircuit 2021 

Ik doe mee aan de Q-Cup!

Wind en Watersport Vlaanderen – WWSV - promoot via verschillende projecten in samenwerking met haar clubs het recreatief zeilen bij de jeugd. Zeilen kan je immers het hele jaar door beoefenen (op een democratische manier!)
 
Eén van deze initiatieven is de Q – Cup die 
bestaat uit een reeks laagdrempelige, recreatieve zeilwedstrijden voor jongeren tussen 8 en 12 jaar. Ook dit jaar kunnen jeugdzeilers tijdens de zomer en in het najaar deelnemen aan de Q-Cup op verschillende clublocaties in Vlaanderen. Kan je jammer genoeg niet deelnemen aan meerdere wedstrijden van de Q-Cup? Geen probleem! Schrijf je in voor een wedstrijd naar keuze. Ideaal voor deelnemers aan sportkampen/zeilcursussen die hun eerste recreatieve zeilwedstrijd in een optimist willen varen. Maak kennis met het wedstrijdzeilen en beleef een plezierige dag op het water! 

Voor amper €10,00/wedstrijdmanche incl. goodiebag en Q-Cup vestje!

Opgelet! Er zijn nieuwe coronamaatregelen van toepasing! Niet alleen deelnemers maar alle aanwezigen moeten zich op voorhand registreren (ook toeschouwers, organisatoren, coaches,...)
Geen registratie = geen toegang! Registreren kan vanaf 26 maart 2021. De registraties zullen verlopen via Ikwatersport.
Raadpleeg hier het draaiboek voor meer info.

Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van volgende partners: Decathlon/Tribord, Van Laer Sailing, Hama, Sport Vlaanderen en de Nationale Loterij 

Vragen? Mail naar ellen@wwsv.be


Bekijk hieronder de aankomende Qcup wedstrijden op IKwatersport