Doet jouw sportclub mee aan de challenges?

Vlaanderen stoomt zich klaar voor de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs. In 2024 trekken we met een hele delegatie topsporters naar de Franse hoofdstad om onze medailleambities waar te maken. De Vlaamse topsporters worden in 2024 onze vips, onze Vlamingen in Parijs, en het is onder die VIP2024-vlag dat ze ook heel Vlaanderen letterlijk en figuurlijk in beweging willen brengen. Samen met de topsporters moedigen we alle sportclubs in Vlaanderen en Brussel aan om het olympisch gevoel op te roepen en met de clubleden en supporters de drie sportieve VIP2024-uitdagingen aan te gaan. 

De WWSV-challenge

Wind en watersport Vlaanderen daagt zijn clubs uit om met hun leden en sympathisanten iedereen in en rond jouw sportclub, tot meer sporten en bewegen! Neem deel aan onze challenge!

1127 km, dit is de afstand van Huis van de Sport in Gent tot Marseille, de Olympische haven. We dagen jullie uit om een parcours 1127 keer rond te varen samen met jullie clubleden en sympathisanten. Je kiest zelf welke vorm jouw parcours zal hebben, belangrijk is om het aantal rondjes bij te houden. Wie deze challenge heeft vervult en dus 1127 rondjes heeft gevaren, heeft alvast de eerste uitdaging volbracht en brons op zak.

Heb je zelf een leuke challenge of lijken deze rondjes “piece of cake”? Waarom dan niet de volle 1127 km bij elkaar te zeilen, windsurfen, kiten, suppen? Eigen invulling van een challenge staat vrij.

Belangrijk: deze challenge moet in 1 weekend (naar eigen keuze) uitgevoerd worden voor 15 mei 2024. Zet het op social media en tag ons: @w.w.s.v @sportvlaanderen

Hoe word je een VIP2024-sportclub?

We dagen de sportclubs die kans willen maken op de titel van VIP2024-sportclub uit om tussen januari en mei 2024 deze drie uitdagingen tot een goed einde te brengen:

1. Doe met je sportclub mee aan een VIP2024-challenge
Daag iedereen in en rond je sportclub uit tot meer sporten en bewegen! Organiseer zelf een sportief belevingsevenement met een link naar Parijs 2024 of laat je inspireren door een challenge van een van de deelnemende sportfederaties.

2. Zet de VIP2024-promotiecampagne in de kijker
Wij bezorgen jou via je sportfederatie affiches en ander promotiemateriaal waarmee Vlaamse topsporters je activeren en inspireren om meer te gaan sporten en bewegen in de sportclubs. Zorg ervoor dat iedereen in jouw sportclub dit materiaal gezien heeft.

3. Vertel over je Vrijwilliger in Parijs
Zet je lokale vrijwilliger, clubcoach of begeleider in de kijker die het verdient om voor je club in Parijs te zijn! Zorg dat iedereen in en rond je sportclub die gezien heeft!
 

Op de website van Sport Vlaanderen vind je alle info over de drie uitdagingen, inspiratievoorbeelden en de mooie prijzen die je kan winnen, waaronder een daguitstap naar Parijs!

Alle sportclubs die de drie uitdagingen voltooid hebben, de gouden VIP2024-sportclubs, maken kans op een van de drie hoofdprijzen: een trip naar Parijs tijdens de Olympische Spelen 2024 voor een delegatie van jouw sportclub. Bovendien zijn er nog een heleboel andere mooie prijzen te bemachtigen (wedstrijdreglement)

.

 
Met steun van Sport Vlaanderen